Åre

I januari ordnade Norrlands Nation vid Växjö Universitet en resa till Åre. Jag, Pär och Martin åkte med. Vi åkte upp till Åre under Tigo Skiweeks, som är speciella studentveckor i Åre med massor av erbjudande och rabatter. Vi bodde i mysiga stugbyn Torvtaket, ungefär fem minuters gångväg från Åre torg och första liften. Det är ganska kallt i Åre i januari. När vi kom fram var det -25 grader.

Åre är ett stort sammanhängande skidområde med varierande skidåkning som passar alla. Till Åre hör också Tegefjäll och Duved dit man kan åka skidbuss. I Åre finns skidåkning både i skog och uppe på skutan. Dessvärre var vädret så ostadigt när vi var i Åre så vi kunde knappast åka alls uppe på Åreskutan. Men när man som vi bara har 4-5 skiddagar är det ganska okej i alla fall. Det var gott om snö, inga liftköer, och gott om plats att åka. I vissa backar var vi helt själva!

 

Tigo har massvis av erbjudande och aktiviteter under sina skiweeks. Bland annat bjöd de på lunch i backen varje dag. Varm soppa passar bra när det är kallt ute! Vi fick åtminstone en skiddag med strålande sol och vindstilla!

Om det var kallt ute i backarna så var det desto varmare inne på Sunwings After ski! Liveband och fullt ös varje kväll. Åres helt klart bästa After Ski. Senare på kvällarna finns det flera bra uteställen nere vid Åre torg. Under studentveckorna har Tigo fest på olika discon varje kväll.

Tillbaka