Badgastein

I januari-01 åkte jag, Pär, Ola & Mia till Badgastein i Österrike för en veckas skidåkning. Badgastein ligger i Gasteinertal och har bra skidåkning och nöjesliv! Till Badgastein finns både buss och flygresor med bla Lion och STS. Vi flög från Kastrup till Salzburg, och därifrån var det ungefär en timmes transfer med buss till Badgastein. De flesta hotellen är belägna nära liftar och uteställen.

Badgsteins skidområde består av olika delar. Inne i byn ligger Stubnerkogels dalstation. Väl uppe på toppen finns mängder av nedfarter av alla svårighetsgrader. Via Angertal kan man sedan ta sig vidare till nästa område, Schlossalm, med ännu fler pister. Till skidområdet Sportgastein tar man skidbussen som går mitt i byn. Skidbussen åker man gratis på sitt liftkort. Sporgastein är är en nationalpark 2700 meter över havet. I Gasteinertal finns ytterligare två skidområde, Graukogel och Dorfgastein, men där åkte vi aldrig under vår semester. Vi hade otroligt väder under vår vecka. Strålande sol nästan varje dag. Det blev en hel del drickapauser i solen på någon uteservering i backen. Eller i solstol i Sportgastein!

Det finns några bra After Ski ställen i byn, fullt ös på Häggbloms och lite lungare på Silverbullet. Även senare på kvällen/natten är det fullt med folk på Häggbloms och på discot Gatz.

Tillbaka