Köpenhamn

En weekend i Köpenhamn är alltid roligt! Numera går det många ganska snabba direkttåg över Öresundsbron. Från Växjö går det till exempel tåg raka vägen som tar tre timmar. Jag och Pär bodde över en natt på hotell när vi var i den danska huvudstaden i maj-02. För att få ner priset något valde vi ett hotell en liten bit utanför centrum, Hotel Amager. Från hotellet var det ungefär en kvarts promenad till Nyhavn, eller en dryg halvtimme till Rådhusplatsen.

Några av de trevligaste sakerna att göra i Köpenhamn är helt klart att shoppa, dricka öl och äta korv! Längs ströget finns massor av trevliga ställen att smita in på, och sedan sitta och titta på folkvimlet. Det är dock ganska dyrt på Ströget, pröva istället någon sidogata. Där finns både billigare ställen och lite annorlunda butiker. Där finns även många av de stora butikskedjorna, fast med mycket mindre trängsel!

På kvällen är det fint på Tivoli. Det är mysigt att bara strosa runt och slå sig ner på någon uteservering och ta en öl, eller äta middag kanske. Vi passade också på att åka den gamla Berg&Dalbanan, som var gigantisk när man var liten - nu var den betydligt mindre!

Nyhavn är en klassisk Köpenhamnsbild. Kajen kantas av caféer och restauranger och mängder av människor promenerar förbi. Skönt att sitta på kajen en stund och vila trötta fötter! Det blir mycket vandrande i Köpenhamn!

 

Tillbaka