London

Billiga lågprisflyg gör att en weekend i London inte behöver bli så förskräckligt dyr. Jag och Pär flög med Ryan Air från Kristianstad till London i februari-01 för en ganska liten peng. Vilket nästan är en förutsättning, för väl i London finns alla möjligheter för att spendera pengar! London är en underbar gammal stad med hur mycket som helst att se och göra! Shopping, sevärdheter, musikaler, museum och alla pubar, icke att förglömma!

För att göra något som Pär var mer intresserad av än att springa i affärer, åkte vi tunnelbanan tvärs över London till Hendon, och besökte Hendon Royal Air Force Museum. Det var riktigt roligt även för mig som inte är extremt intresserad av flygplan. Och det är ju inte alla som kan skryta med att ha tillbringat större delen av sin 25-årsdag på ett flygplansmuseum! Efteråt fick dockjag en stor bit födelsedagstårta på ett av Londons alla mysiga caféer!

London är en musikalstad! Där går mängder av kända och okända musikaler. På Leister Square är det lätt att få tag på billiga biljetter till de närmaste dagarnas föreställningar. Där finns flera små försäljningskontor och mitt på torget ligger det stora "Half price ticket booth". Det brukar öppna vid 11-12 tiden på förmiddagen och säljer biljetter till samma eftermiddag/kväll. Vi såg Fame på Victoria Palace theatre. Jättebra föreställning!

Missa inte heller Trafalgar Square och alla duvorna, eller alla Londonpubar! Det är fullt med folk och trevlig stämning på Londons pubar, oavsett om det är fredag eller söndag kväll. Det är ett stort nöje i sig att strosa från pub till pub och dricka en pint!

 

Tillbaka